Spaning på stan

12 februari 2011

Idag är det lördag och delar av dagen har spenderats ute på Malmös gator och torg. Solen, som nu fortfarande kämpar sig kvar över horisonten, har strålat värme och vår. Vilket gjorde att få platser fanns lediga på caféer och butiker. Efter lite tur lyckades dock hela gänget (sambo, hennes syster med sambo och barn) hitta ett ställe att vila fötter och äta lite sötsaker.

Fortfarande har vi långt kvar tills det är dags att bli föräldrar men självklart finns det tusen tankar om det. Vad behöver man köpa innan? Hur mycket kommer allt kosta? Vad kan man köpa begagnat och vad vill man köpa nytt? Det är inte många saker som vi tänkt köpa nytt men av dem är barnvagn.

Utbudet för barnvagnar är minst sagt enormt. Cityvagnar, klassiska modeller och retrovagnar. Till det kommer färger, former och alla möjliga slags tillbehör. Klart jag vill att vi ska köpa oss en oerhört snygg vagn men det jag prioriterar före design är funktionalitet. Att den är enkel att köra, att den får plats i vår bil samt att den är enkel att fälla ihop.

I och med det stora utbudet passar jag på att spana vad andra har valt när man ser barnvagnar på stan. En dag som denna kryllade det minst sagt av dem i Malmö. Cityvagnar verkar klart vara populärast och märken som Emmaljunga, Brio och Bugaboo verkade vara de hetaste. Sambon syster valde en Bugaboo och imponerade efter en testkörning. Men vill vi verkligen ha en likadan vagn som ett par man umgås mycket med? Känns lite som att man är en härmapa. Som sagt är det lång tid kvar innan köp ska göras så jag hinner säkert blogga om ämnet flera gånger till.

Nu dags för lite gott rött vin...

0 kommentarer: (+add yours?)

Skicka en kommentar

Använder Blogger.