Blev inte som jag trodde

06 februari 2011

Trodde jag skulle ha hur mycket tid som helst att blogga under veckan som varit. Icke då.
Budgeten för 2011 skulle läggas och tog mer energi än väntat. Dessutom blev det en helg i stugan som gjorde att hela helgens bloggtid försvann i ett nafs. Denna gång valde jag medvetet att inte plocka med varken dator eller iPad utan bara ett gäng böcker och magazines. De som legat alldeles för länge på nattduksbordet och gett mig dåligt samvete.

Hann med de flesta magazinen och en bok. Boken hade den rätt fyndiga titeln "Köp inte den här boken", skriven av Ann-Christin Gramming. Handlar om ett år av hennes liv då hon levde under ett eget uppsatt köpstopp. Tyckte väl egentligen inte boken var någon höjdare men hennes personlighet var sympatisk så blev att jag läste den från pärm till pärm. Tydligen bygger boken på hennes blogg, Köpstoppsbloggen, och kändes nog mer att den formen passar bättre än tryckt och inbunden.

Dock såddes några frön inför det stundande föräldraskapet. Att det inte behöver bli en massa oplanerad och galen shopping. Alldeles för många av mina bekanta verkar knappt kunna hålla sig borta från att handla nytt eller begagnat till sina barn. Men behöver verkligen barnen allt som köpts till dem? Eller framför allt uppskattar de allt? Tror att jag, och min sambo hoppas jag, kommer handla det mesta begagnat när vår tid kommer. Men anar starkt att ämnet shopping kommer jag återkomma till i bloggen framöver. Men nu känns det fortfarande långt fram i tiden och jag försöker ha ett kortare perspektiv. Imorgon är det en ny vecka och vi går in i vecka 13 med allt vad det innebär.

0 kommentarer: (+add yours?)

Skicka en kommentar

Använder Blogger.